Duchovia

ČO JE TO DUCH?

Vo všetkých literatúrach nájdete ducha definovaného ako dušu mŕtveho človeka, ktorá sa po jeho smrti rozhodla zostať na tomto svete. Dôvody si povieme o chvíľu. Duchovia nie sú dobrý alebo zlý. Sú takí, ako boli počas svojho života. Človek takisto nie je ani dobrý ani zlý. Teda aspoň väčšinou. Každý človek má v sebe niečo dobré a niečo zlé. Keď sa spomína duch, ktorý je zlý a prišiel sem len preto aby robil zle, v tom prípade je pravdepodobné, že sa nejedná o ducha ale o démona.

KDE MÔŽEME UVIDIEŤ DUCHA?

Ducha je možné uvidieť prakticky všade. Existujú duchovia, ktorí sa zdržujú v blízkosti svojej rodiny. Dôvodov môže byť hneď niekoľko. Napríklad ten človek mohol zomrieť príliš skoro a chce tráviť čas po boku svojich blízkych, alebo sa nestihol rozlúčiť a pokúša sa o to. Niektorí duchovia sa zdržiavajú na miestach, s ktorými sú nejakým spôsobom spojení. Napríklad duch jedného nemeckého vojaka bol opakovane pozorovaný ako pozerá z okna domu, ktorý počas druhej svetovej vojny strážil. Alebo v Španielsku je dom, v ktorom je počuť smiech dievčatka, ktoré zomrelo. Smiech sa ozýva z izby, v ktorej sa najradšej hrávala. Dosť časté pozorovania sú na cintorínoch, nakoľko sa najčastejšie objavujú duchovia ľudí, ktorí zomreli len nedávno a ešte nenašli svoje miesto. Tento typ ducha dokáže komunikovať s živými.

POLTERGEIST

Poltergeist je najobávanejší zo všetkých typov zjavení, a to preto, lebo má schopnosť ovplyvňovať náš fyzický svet. Najčastejšie jedná o pohyb predmetov (často nebezbečný). Môže sa takisto jednať aj o nevysvetliteľné zvuky, ako buchot, klopanie, kroky a dokonca i hudbu. Táto forma ducha dokáže skrývať veci, spúšťať vodu, vypínať a zapínať svetlo, či splachovať toaletu. Veľmi často sú hlásené aj rozhádzané veci, v ojedinelých prípadoch dokonca samotné útoky na človeka, či hodením nejakej veci do neho, alebo priamym útokom, ako ťahanie za vlasy, či údery. Práve kvôli týmto veciam je Poltergeist považovaný za zlého ducha, niektorí odborníci si myslia, že sa dokonca môže jednať o démonické bytosti.


 

 

Videli ste niekedy ducha? Alebo sa vám dejú nadprirodzené veci? Napíšte nám ich a podeľte sa s ostatnými o svoje skúsenosti.

Duchovia

Titulok: Re:Rozlúčka Vložil: Lenka Dátum: 29.10.2016

Prišiel sa s tebou rozlúčiť :) Toho sa báť nemusíš.

Titulok: Re:Rozlúčka Vložil: KRASNASUKNIČKA Dátum: 21.12.2016

neber drogy :D

Titulok: duch Vložil: nika Dátum: 26.01.2016

dobry den chcela by som sa podelit o svoj pribech moja babka zomrela v roku 2004 na srdcovy infarkt ale este pred tym bojovala na svojej posteli zobrali ju do sanitky pocas prevozu zomrela una bolo rusno buchali dvere skrine vsetko mala po 50siatke ale po pohrebe uz nebolo nic ale ja som zdedila po nej izbu a presne rok potom som v noci spala ked som pocula cudne zvuky ako keby niekto vzdychal otocila som sa a vydela som postavu od pol pasa dole uplne cierna postava chodila od dveri ku oknu asi 15minut zlakla som sa chcela som kricat nedalo sa bola som uplne paralizovana zmyzlo to az vtedy ked prisiel moj brat a zistila som to ze moja babka je stale dole a nevie sa zmierit stym ze uz nieje medzi nami moja teta vravela ze babka sa jej zjavila a vravela ze nevie kde je a nevie co ma robit od vtedy ubehlo 12 rokov a stale sa nieco deje ci niekto v noci chodi po podlahe alebo bucha a verim ze to je len moja babka dufam ze som vas nezatazila mojim zazitkom dakujem

Titulok: Re:duch Vložil: Daniela Dátum: 19.02.2018

Pomodlite sa za svoju babku, nech nájde pokoj, ktorý potrebuje. Blúdi, pretože ho nemá.

Titulok: tetry Vložil: miro Dátum: 19.06.2015

vydel som pohybovat barbinu

Titulok: otec Vložil: zuzana Dátum: 11.06.2015

mne nedavno umrel otec a byval daleko od nas velmi lubil mojho syna a pred smrtou sa nerozlucili naposledy sa videli rok pred ocovou smrtou a teraz mi chlapec hovory ze za nim chodi dedo ako sa ho mozme zbavit

Titulok: Re:Dievča Vložil: Mariana Rigoova Dátum: 10.08.2016

Bolo to asi pre 1rokom... Bol večer a mojej sestre sa furt o pol noci zjavoval duch bol celý krvaví a usmieval sa,nikoho nemal rád iba ju... Na druhí den o pol noci volala vo svojej izbe so sestrou a hovorila čo sa stalo,zrazu sa objavil v okne ja som sa strašne bála aj všetci. Po mesiaci sa zjavil zase vošiel do mojho synovca a on sa rozplakal a ukazoval že chce ist von moja mamina aj jeho ho zaviedli pri branu a zrazu len počuli : Ďakujem vám že ste ma pochopili... A od tej noci sa už nič nedialo... Trebalo posvietit dom :) ( Merry) Ďakujem.

Titulok: Záhadná silueta Vložil: Iveta Dátum: 25.12.2012

Ahojte všetci, rada by som sa s vami podelila o môj zážitok ktorý sa stal mne a môjmu partnerovi. Myslím že sa to stalo v sobotu minulé leto, ja a môj partner sme sa túlali po vonku a nemali sme skrátka čo robiť, a tak sme dostali dosť šialený nápad. Na konci nášho malého mesta sa nachádza smetisko rozhodli sme sa ísť tam. (neviem čo nás to napadlo) , Keď sme prišli na smetisko preliezli sme plot ktorý sa tam nachádzal, chvílku sme tam postávali a tak, a zničoho nič sa stala divná vec. Videli sme siluetu človeka, bola vysoká asi 200 cm a bola oblečená v niečom tak jasnom a bielom. Nevedli sme čo to má byť dokonca môj priatel si myslel že to tam strážia a niekto tam je, ale mýlili sme sa.... nemo sme tam stáli a nemali sme slov, Zrazu sa tá vec alebo duch alebo neviem čo to bolo rozhodlo prísť k nám, možno to znie smiešne ale letelo to nad tými smetami rovno k nám. Zlakli sme sa a tak sme odtial bezali ako o život,neviem čo to bolo a asi sa to ani nedozviem ale ked si na to zmyslim beha mi mraz po chrbte.

Titulok: Re:Záhadná silueta Vložil: ZaT Dátum: 13.08.2014

Ja už som zažil mnoho podobných vecí a aj keď ja s týchto vecí strach nemám nečudujem sa ľuďom ktorý majú

Titulok: Re:Záhadná silueta Vložil: Barbi Dátum: 02.02.2015

Mne sa také to veci stávajú často a úprimne povedané mám z toho velký strach

<< 1 | 2

Pridať nový príspevok