Posadnutie démonmi/diablom

EXORCIZMUS

V dnešnej dobe sa o "exorcizme" skoro vôbec nehovorí a je nám známi len z hororov. Niekedy bol exorcizmus praktizovaný skoro po celom kresťanskom svete. Aj keď dnes tomu ľudia neveria, myslia si že ide o výmysel cirkvi, ale v skutočnosti je posadnutosť démonom alebo dokonca diablom prítomná aj v dnešnom svete. Ale len veľmi ťažko sa dá rozpoznať či je daná osoba skutočne posadnutá, alebo sa jedná o psychickú poruchu. Podľa informácií, ktoré som sa dočítal v knihách a na internete by mala posadnutá osoba negatívne reagovať na sväté predmety ako krucifix, svätená voda, Biblia a odriekavanie modlitieb. Dôkazom, že posadnutosť nadprirodzenou silou je skutočná, je škola pre exorcistov, ktorá sa nachádza vo Vatikáne.
 

Jeden príklad z histórie:


Veľmi známym prípadom neúmyselného vyvolania je skutočný príbeh chlapca menom Robbie Doe. Robbie začal byť napádaný neznámou silou v roku 1949, po tom, ako jedného skúšal hrať známu textovú hru Ouija Board. V Robbieho izbe sa onedlho na to začali diať rôzne nevysvetliteľné veci. Spočiatku to bolo len rozhádzané oblečenie, neskôr sa mu však začala po nociach triasť posteľ, v izbe padali kusy nábytku a podobne. Robbie bol luterán, a tak sa jeho rodina spočiatku obrátila na luteránskeho kňaza. Hoci k nemu Robbie chodieval na pravidelné sedenia, situácia sa nezlepšovala, práve naopak. Robbiemu sa začali objavovať aj fyzické poškodenia na tele, od rôznych škrabancov, podliatín, až po modriny. Často sa v noci zobudil niekoľko metrov od svojej postele, pričom jeho telo bolo uložené v netradičných polohách. Nakoľko luteráni neveria v obrad exorcizmu, bol k Robbiemu privolaný katolícky kňaz.

Spočiatku im kňaz nakázal umiestniť do izby nádoby so svätenou vodou a sviečky. To však nepomáhalo, ba dokonca jedného dňa dom Robbieho rodiny takmer vyhorel po tom, ako sa tieto sviečky prevrhli na zem. Kňaz sa napokon rozhodol navštíviť Robbieho osobne. Pri jeho príchode robil Robbie množstvo nevysvetliteľných vecí, napríklad rozprával plynule latinsky, čiže jazykom, ktorý sa nikdy predtým neučil. Robbie bol neskôr umiestnený do psychiatrickej liečebne, kde bol pripútaný k posteli. Práve tam sa kňaz rozhodol vykonať exorcistický rituál, žiaľ bezvýsledne. Robbieho izba vyzerala po tomto rituále ako po výbuchu granátu a existuje aj záznam, ktorý tvrdí, že Robbie pri tomto incidente zranil kňaza tak, že si jeho ošetrenie vyžiadalo vyše sto stehov. Po tejto skúsenosti kňaz upustil od akýchkoľvek ďalších rituálov exorcizmu.

A ďaľší príklad:




Skutočná snímka posadnutého dievčaťa (námet filmu The Exorcism of Emili Rose)

 

Máte skúsenosti s danou tématikou?

Titulok: Posadnutie. Vložil: Nina Dátum: 20.10.2015

Nie nemame a dufam, ze ani nikdy nebudeme ;)

Pridať nový príspevok