Strašidelné miesta

Tu nájdete miesta, ktoré je lepšie navštíviť len z pohodlia vašej obývačky

HELLINGLY ASYLUM

 

Na vrchole kopca s výhľadom na dedinku East Sussex ležia pozostatky z psychiatrickej liečebne Hellingly. Bola vybudovaná v roku 1903 a slúžila na liečbu pacientov s najhoršími psychickými ochoreniami. Budova bola postavená so zámerom absolútnej izolácie pacientov od okolitého sveta, čo sa aj podarilo. Pacienti boli rôzny kriminálnici, ktorí spáchali hrozné zločiny (vraždy, znásilnenia, mučenie, pedofília, a pod...), ale pre svoje psychické ochorenie neboli umiestnený do klasických väzníc. Ale ťažko povedať, či si títo pacienti zaslúžili zaobchádzanie, akého sa im dostalo v Hellingly. Pacientom tu vykonávali lobotómiu, elektrošokovú liečbu a rôzne formy „liečenia“, ktoré sa skôr dajú klasifikovať ako mučenie. Dokonca tu boli doktori s pochybnou minulosťou a pochybnými znalosťami v danom odbore. Povrávalo sa, že doktori si toto mučenie pacientov vychutnávali. Liečebňu uzavreli v roku 1994 po zmene politiky. Budova je stále opustená a dnes pripomína scénu z hororu. Je cieľom vandalov, ale dnu sa odváži vojsť len máloktorý, keďže o mieste kolujú legendy ako asi o každom mieste podobného typu.



 

 

ŠTIAVNICKÉ BANE

 

Nielen v zahraničí sú desivé miesta, ktoré by ste (ne)mali navštíviť. Jedným z nich je dom duchov, ktorý sa nachádza v obci Štiavnické Bane. Dom má dve podlažia a je to najstarší dom v celej obci, jeho vek je viac ako 500 rokov. Jeho jedinými obyvateľmi sú prízraky minulosti, niektorí obyvatelia obce dokonca tvrdia, že v dome prebývajú aj démoni. V dome počas druhej svetovej vojny ukrývali obyvatelia obce v tomto dome židov. V dome je tajná miestnosť, v ktorej sa skrývali pred nemeckými vojakmi. V tejto tajnej miestnosti údajne stále máta duch žida, ktorý v nej zomrel od hladu. Dom je dnes terčom výtvarníkov, ako aj lovcov duchov, ale len máloktorí z nich má odvahu skutočne do toho domu vojsť. Jedna legenda hovorí, že v šesťdesiatych rokoch minulého storočia sa počas letnej búrky utekali do tohto domu (vtedy už bol opustený) skryť turisti. Miestny krčmár, ktorý býval v dome s výhľadom na dom duchov, ich videl vojsť dnu, ale vraj už nikdy nevyšli. Vnútri sa po nich našli ich veci, ale nič iné.


 

 

HELLTOWN, OHIO

Miesto, ktoré sa nachádza v oblasti Summit County v Ohiu, nedostalo prezývku Helltown len tak. Boston Village, ako sa skutočne mestečko volá, bolo vybudované v roku 1806. V sedemdesiatych rokoch dvadsiateho storočia mestečko odkúpila vláda. Pôvodne tu mala vybudovať národný park, ale nestalo sa tak. Niektorí dokonca tvrdili, že vláda tu chce vyrábať a testovať rôzne chemické látky a že národný park bola len kamufláž. Toto miesto je opradené mnohými mýtmi a legendami. Tieto legendy vravia o pôsobení satanistického kultu, o rôznych typoch strašenia, o opustenom dome v strede lesa, o strašidelnom cintoríne, o prízrakoch v lesoch,  ba dokonca o mutantoch a desivých monštrách, ktoré sa zakrádajú touto oblasťou. Ďalšou legendou je legenda o plačúcom moste „Boston Mills Road bridge“, ktorá tvrdí, že ak prechádzate mostom začujete detský plač, alebo iné desivé zvuky.

Stanford Road, prezývaná aj „The Highway to Hell“, prechádzajúca mestečkom, hrá takisto významnú úlohu v miestnych legendách. Strmé stúpanie cesty a jej následný prudký spád končí slepou ulicou, na ktorej konci je zátarasa. Táto zátarasa si vyslúžila meno „The End of the World“(koniec sveta). Pri ceste kedysi stával zaparkovaný starý školský autobus, v ktorom vraj strašilo a v noci v ňom bolo vidno postavu, ktorá fajčí cigaretu. Ale tento autobus už bol odstránený.

(Cesta do pekla)

 

Boston Cemetery (bostonský cintorín) je jedno z najdesivejších miest tohto mestečka. Podľa povestí tu v noci ľudia vstávajú z hrobov, duchovia sa premávajú ponad hroby. Ďalej sa tu objavujú vykrádači hrobov a vraj aj upíry a vlkodlaci.

(Boston Cemetery)

 

Najdesivejšie miesto celej tejto oblasti sú zaručene lesy. O tých sa traduje najviac legiend z celej oblasti. Prvá hovorí o satanistoch, ktorí obetúvajú zvieratá samotnému satanovi, ale čo je ešte znepokojujúcejšie, vykonávajú to v miestnom kostole. Druhá lesná legenda hovorí o zmutovanom hadovi, ktorý zmutoval kvôli chemickým pokusom a dodnes sa zakráda miestnymi lesmi. Tretia legenda hovorí o pacientovi psychiatrickej liečebne, ktorý utiekol a žije v malom dome v strede lesa. Ak tam niekedy pri turistike zablúdite, a nestihnete sa vrátiť do zotmenia, nevrátite sa už nikdy...

(Kostol)

(Most, na ktorom počuť plač)

(Tu údajne prebýva utečenec z psychiatrickej liečebne)