Duchovia

ČO JE TO DUCH?

Vo všetkých literatúrach nájdete ducha definovaného ako dušu mŕtveho človeka, ktorá sa po jeho smrti rozhodla zostať na tomto svete. Dôvody si povieme o chvíľu. Duchovia nie sú dobrý alebo zlý. Sú takí, ako boli počas svojho života. Človek takisto nie je ani dobrý ani zlý. Teda aspoň väčšinou. Každý človek má v sebe niečo dobré a niečo zlé. Keď sa spomína duch, ktorý je zlý a prišiel sem len preto aby robil zle, v tom prípade je pravdepodobné, že sa nejedná o ducha ale o démona.

KDE MÔŽEME UVIDIEŤ DUCHA?

Ducha je možné uvidieť prakticky všade. Existujú duchovia, ktorí sa zdržujú v blízkosti svojej rodiny. Dôvodov môže byť hneď niekoľko. Napríklad ten človek mohol zomrieť príliš skoro a chce tráviť čas po boku svojich blízkych, alebo sa nestihol rozlúčiť a pokúša sa o to. Niektorí duchovia sa zdržiavajú na miestach, s ktorými sú nejakým spôsobom spojení. Napríklad duch jedného nemeckého vojaka bol opakovane pozorovaný ako pozerá z okna domu, ktorý počas druhej svetovej vojny strážil. Alebo v Španielsku je dom, v ktorom je počuť smiech dievčatka, ktoré zomrelo. Smiech sa ozýva z izby, v ktorej sa najradšej hrávala. Dosť časté pozorovania sú na cintorínoch, nakoľko sa najčastejšie objavujú duchovia ľudí, ktorí zomreli len nedávno a ešte nenašli svoje miesto. Tento typ ducha dokáže komunikovať s živými.

POLTERGEIST

Poltergeist je najobávanejší zo všetkých typov zjavení, a to preto, lebo má schopnosť ovplyvňovať náš fyzický svet. Najčastejšie jedná o pohyb predmetov (často nebezbečný). Môže sa takisto jednať aj o nevysvetliteľné zvuky, ako buchot, klopanie, kroky a dokonca i hudbu. Táto forma ducha dokáže skrývať veci, spúšťať vodu, vypínať a zapínať svetlo, či splachovať toaletu. Veľmi často sú hlásené aj rozhádzané veci, v ojedinelých prípadoch dokonca samotné útoky na človeka, či hodením nejakej veci do neho, alebo priamym útokom, ako ťahanie za vlasy, či údery. Práve kvôli týmto veciam je Poltergeist považovaný za zlého ducha, niektorí odborníci si myslia, že sa dokonca môže jednať o démonické bytosti.


 

 

Videli ste niekedy ducha? Alebo sa vám dejú nadprirodzené veci? Napíšte nám ich a podeľte sa s ostatnými o svoje skúsenosti.

Duchovia

Titulok: 123 Vložil: Lulu Dátum: 02.08.2019

čarodějky se zrodily z popela dračího tak požádej dabla samotného jenž umři!kdo si to přečet tak do 5 dnů umře musela jsem to napsat jinak bych umřela do 5 dnů kdo si to přečet tak to napište do jinýho blogu nebo umřete do 5 dnů a to fakt!!!!!

Titulok: Detský duch Vložil: Martin Trnka Dátum: 10.04.2019

Je my 13 rokov. Spali sme u kamošky ja a ešte jedna baba oslavovalo sa a hrali sme hru. Volá sa diva sviňa musíte sa šokovať v tráve a maskovať sa bolo zakázané liest na domček so smiklavkou. Bol tam aj taky malí chlapec z Ukrajiny a všetkých nás našli a videl som niekoho na tom domčeku tak som zakričal meno toho chlapca no on ma štuchol do boku že ja som tady. Boli sme všetci pri sebe. A stále to vykukalo spoza rohu šmilkavky bolo to celé čierne a málo to detskú postavu. Tak sme si mysleli ze to bude bezdomovec no žiadny tam nebol. Tak som sa otočil na všetkým a povedal som že s atam idem pozrieť v tom to zmizlo. Na ďalší deň sme sa dozvedeli od jednej starej pani že nejakeho malého chlapca zrazil vlak a to je vlastne sídlisko pri koľajniciach. No a potom z ničoho nič nám povedala že sa tu nemáme hrať že je tu niečo zlé veľmi zlé. No keď sme to povedali jej rodičou sa pýtali ako vyzerala no tak sme ju opísali a oni zostali ticho tak sme s aich pýtali co sa deje a oni nám povedali ze zomrela 2 mesiace dozadu.....

Titulok: Naozaj sa to stalo . Vložil: pani Eva Dátum: 02.01.2019

1. Keď zomrela moja babka, nezúčastnila som sa pohrebu, lebo mi prišlo veľmi zle. Rýchla pohotovostná služba ma zobrala do nemocnice . Zostala som tam, umiestnili ma do izby, kde som bola sama. V noci som sa zobudila na to, že počujem silný šum lístia v hornom rohu izby. Akoby prišiel silný vietor a špirálovito fúkal do veľkej kopy lístia. Čudovala som sa, čo sa to robí, ale je zvláštne, že strach som nepociťovala. Moja posteľ bola pri stene - typická železná posteľ.

Zrazu som pocítila, že mi niekto stojí nad hlavou drží posteľ a dosť silno ma kolíše . Najprv som si myslela, že si to len namýšľam. Nohu som mala zohnutú v kolene a opretú o stenu. Nie, nenamýšľala som si. Noha sa mi " šmýkala" po stene dopredu - dozadu, presne podľa pohybov kolísania. To sa určite prišla so mnou rozlúčiť moja babka.

2. Zažila som niekoľkokrát nevysvetliteľné búchanie v našom dome. Verte, že to nie je nič príjemné, keď sa to deje v nočných hodinách.
- Večer som niesla tanier s horúcou polievkou z kuchyne do vedľajšej izby svojej dcére , lebo bola chorá. Keď som už bola skoro pred dverami niečo odrazu začalo až nenormálne silno búchať do skrine ! Dcéra, ktorá ležala na posteli skríkla a ja som myslela , že tú horúcu polievku hodím od strachu na zem ! Nevedeli sme si vysvetliť, čo to bolo.
- Raz večer sme s manželom už ležali v posteli, pozerali TV, keď zrazu začalo v dome niečo veľmi silno búchať až nám rinčalo sklo na dverách. Bolo počuť akoby niekto o poschodie vyššie / bývame v rodinnom dome/ skákal, tancoval... Taký buchot ste nezažili.
Na tomto poschodí spala moja mama. Vyšla z izby a začala po nás kričať, čo robíme taký hluk. My sme opätovne vyšli tiež zo spálne a začali obviňovať ju - čo tak búcha. Nenormálny hluk sa preniesol na prízemie domu a to už bolo počuť akoby niekto sekerou rúbal drevo. Najprv sme si mysleli, že to nejaký sused asi vonku niečo robí, opravuje... ale v noci? Pozreli sme sa vonku ale tam bol kľud. Až vtedy sme si uvedomili , že to sú asi duchovia ! Báli sme sa, či náhodou nejaký bezdomovec sa nevkradol do domu na prízemie a nerozkladá si tam oheň - bola tam piecka. Báli sme sa tam ísť pozrieť. To búchanie bolo také dlhé a silné až som sa nazlostila a začala nahlas nadávať , aby zmizli v mene Božom odkiaľ prišli, že ja sa ich nebojím. Po tomto nadávaní na nich postupne búchanie zmizlo.
- Po Novom roku 2.1. niečo po 4.hodine ráno začal do nás niekto na dvere silno búchať. Mama zobudila manžela, že sa bojí otvoriť lebo bola tma a buchot bol veľmi silný. Otvorili sme opatrne dvere, no nikto tam nebol. Pozerali sme sa aj podľa stôp , lebo napadal sneh, ale nič. Pred mesiacom sa na našom dvore tragicky zabil sused, išiel opraviť stenu v silnom vetre a spadol - zabil sa ! Pred našimi dverami - dvor je malý. Večer sa bojím ísť vonku. Máme z toho veľmi nepríjemný pocit. Ležal tam 4 hodiny. Či to nebol náhodou on? Strašné !!!

Titulok: duch k Vložil: kiare Dátum: 06.07.2018

hfgfuuytgiku,

Titulok: r.i.p. Vložil: setor Dátum: 21.02.2018

uhiguop

Titulok: Chrcanie v telefone Vložil: Zdenka Dátum: 14.06.2018

Pred troma tyzdnami mi zomrel brat .Ktory spachal samovrazdu.Nestihli sme sa rozlucit nik z rodiny velmi nas to boli . Nevieme sa z tym zmierit a ochopit preco . Dnes v noci o 3.40 h mi zvonil telefon tak som dvyhla ,no nik tam nebol asi 3 krat sa to opakovalo a potom este znovu som zdvihla a pocula som take chrcanie .vypla som zvonenie a sla som do postene .No este dvaktat zvonil telefon a nic... Myslite si ci bol zamnou moj brat a chcel mi povedat ako zomrel? Dakujem

Titulok: Pradedko Vložil: DIANA Dátum: 18.02.2017

Stalo sa to asi pred 1 rokom.. Zomrel mi pradedko a moja prababka zostala sama. (Teraz býva v byte) v ten čas keď pradedko zomrel, tak prababka bola z toho veľmy nešťastná. Stále keď išla spať tak sa v noci zobudila na to že má pocit ako keby ju niekto sledoval a naozaj ju sledoval duch pradedka ktorý sa s ňou ani nestihol rozlúčiť. (ani so mnou)

Titulok: Re:Pradedko Vložil: TIGRICA Dátum: 18.02.2017

Nemá byť úplne na konci za zátvorkou bodka???

Titulok: DUCH ZAPÍNA HUDBU Vložil: Matúš Dátum: 18.02.2017

Chcel by som poradiť... občas sa bratovi na mobile zapne sama od seba komunistická hudba... Hovorí sa že náš dom je postavený na bývalom cintoríne.. deje sa vám niečo podobné? Ak áno ďakujem za odpoveď..☺

Titulok: Rozlúčka Vložil: Viktoria Dátum: 09.08.2016

Ahojte. Rada by som sa s vami podelila s jednou vecou. Keď som mala osem rokov tak mi zomrel dedko na cukrovku. Doktory mu chceli amputovať nohu ale on sa bál a nechal to tak. Asi o dva, tri dni zomrel na svojej posteli. Keď zomieral chitil ma za ruku a povedal, že ma ľúbi. O pár dni neskôr asi tak o 9:30 večer som bola sama v obivačke plnej tmi a na krku som zacítila mráz. Pomaly som sa otočila a sedel za mnou. Mal na sebe svoje pižamo v ktorom spával každú noc. Začal sa na mňa usmievať a mávať mi. Veľmi som sa bála. Doteraz neviem či sa mi to nesnívalo. Prosím poraďte.

1 | 2 >>

Pridať nový príspevok